SI / EN
Down_arrow Povpraševanje
Marmor
Marmor Breca


Marmor breca: Ime je dobil po latinskem izrazu „brecio“ (polomljen). Sestavljen je iz marmornih in apnenčastih slojev z rdečim vezivnim delom. Njegova osnovna barva je siva z rdečimi odtenki. Izredno je odporen na obrabo in je primeren za vse vrste vodoravnih in navpičnih oblog.


Marmor Kristalno Beli


Gre za marmor s kristalno strukturo. Je bele barve in prepreden z nežnimi črnimi odtenki. Odporen je na obrabo in vremenske razmere. Na široko se ga uporablja za notranje obloge. Poleg arhitekturne uporabe se prav tako uporablja kot komponenta pri mletju in ga tako pogosto najdemo v drobnozrnatih gradbenih materialih. Ker je po sestavi kalcijev karbonat, se ga kot takega uporablja za fasade, barve in drugo.


Marmor RozeMarmor roze: Marmor Roze je pravi marmor s trakasto strukturo, ki se lahko uporabi za vse vrste oblog. V svoji osnovi je rdeče-rožnate barve z belimi trakovi. Odporen je na obrabo, tlačne sile in upogibanje ter je primeren za vse vrste oblog.


Marmor Tamni SopocaniTemni sopočanski marmor: Gre za material temno sive in indigo barve z apnenčastim poreklom. Je izredno privlačen material za notranjo uporabo. Gre za enega temnejših marmorjev na svetu.


Marmor KruteZahvaljujoč svojemu videzu se marmor Krute v arhitekturnem smislu smatra za okrasni kamen. Je bež barve in se zelo pogosto uporablja za notranje obloge.